Isabella Worsley transformă o cabană din Cotswold într-o casă de familie generoasă

Helen Cathcart

Există o tensiune constantă între farmecul incontestabil al unei cabane la țară și dificultățile la fel de incontestabile de a trăi într-una. Aspectele lor dezordonate, tavanele joase și amprentele modeste le fac fundaluri dificile pentru viața de familie modernă. Aceasta a fost problema esențială pe care o aveau clienții Isabellei Worsley cu această casă atrăgătoare din Oxfordshire. Construită în inconfundabilul limbaj popular Cotswold, cu o fațadă plăcut simetrică, cabana are o combinație perfectă de confort și intimitate, fiind situată confortabil în interiorul unui sat, dar cu întinderi deschise de câmpuri în spate. Dar, cu toată atractivitatea ei exterioară, nu avea de gând să funcționeze pentru o familie cu doi băieți tineri pe termen lung, iar misiunea Isabellei era să asigure viitorul casei și să o facă cât mai adaptabilă posibil.

Pe hol au fost așezate plăci noi și o perdea de ușă făcută din materialul „Arborele vieții” de la Claremont.  O masa antica...

Pe hol au fost așezate plăci noi și o perdea de ușă făcută din materialul „Arborele vieții” de la Claremont. O masă antică de la Collinge Antiques servește drept consolă, cu o oglindă personalizată în lac de sânge de bou deasupra, și lămpi de la Vaughan, cu abajururi adunate din Guy Goodfellow „Olive Sacking” în cacao.

Helen Cathcart

„A fost o renovare destul de amplă!” spune Isabella. „Casa era fermecătoare, dar nu fusese modernizată, iar camerele s-au simțit destul de deconectate și puțin zdrobite.” Era important, mai ales în cazul copiilor mici, ca amenajarea să devină mai deschisă, cu camerele care se curg mai ușor unele în altele și cu mai mult spațiu pentru dormitoare. Echipa ei a lucrat cu arhitectul din Cotswold Robert Hardwick pentru a proiecta o extensie mare care deține acum acea caracteristică esențială a vieții moderne, bucătăria în plan deschis, sufrageria și camera de zi, împreună cu un dormitor principal spațios deasupra. Acest lucru a transformat complet casa. „Am dublat amprenta la sol”, explică Isabella. „A fost o căsuță înainte, dar acum este o casă de familie adevărată.” O altă misiune cheie în noul design a fost integrarea grădinii frumoase și a peisajului cu interioarele, iar în acest scop bucătăria se deschide direct pe terasă, ceea ce înseamnă că, pe vreme plăcută, familia poate avea un stil de viață cu adevărat interior-exterior.

Bucătăria a fost proiectată de Isabella și construită de o firmă locală de tâmplărie.  Pereții sunt vopsiți în Paint amp Paper...

Bucătăria a fost proiectată de Isabella și construită de o firmă locală de tâmplărie. Pereții sunt vopsiți în emulsia „Stone III” de la Paint & Paper Library, iar dulapurile cu înălțimea completă din dreapta, într-un finisaj de stejar var. Lampile cu pandantiv sunt de la Pinch.

Helen Cathcart

Misiunea nu a fost doar de a oferi familiei o casă mai mare, ci și de a se asigura că amenajările vor funcționa la fel de bine cinci sau zece ani mai târziu ca acum. Flexibilitatea și eficiența sunt un semn distinctiv al designului casei în general: Isabella a dorit să creeze cât mai mult spațiu de depozitare posibil, oferind otomanului din sufrageria familiei un sertar pentru canapea ascuns și adăugând cufăre detașabile în tâmplărie, astfel încât să existe spațiu suficient pentru a crește. Echipa a reușit, de asemenea, să adauge o nouă suită autonomă la mansardă, transformând un spațiu inutilizabil anterior într-un al doilea etaj complet funcțional prin reducerea nivelurilor podelei din partea mai veche a casei. Familia are acum un set de camere care se pot adapta nevoilor în schimbare ale locuitorilor – în viitor, ei și-au propus să folosească unul dintre dormitoare pentru birou sau cameră de joacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *