Faceți un tur video al nebuniei lui Veere Grenney din secolul al XVIII-lea în Suffolk

Clădirea constă dintr-o cameră centrală palladiană minunată – „Probabil că Robert Taylor avea în minte o masă rotundă în mijloc cu scaune, unde veneai să iei ceaiul și să privești pe stăpânul casei pescuind” – sub care se află o bucătărie mică. si sala de mese. Aceasta duce la un dormitor de dimensiunea unei cabine, deasupra căruia Veere a instalat o baie la mezanin cu cadă și duș. Casa are acum încălzire centrală, electricitate de lucru și mașină de spălat vase, iar în ceea ce a fost fost canise, Veere a creat o anexă adiacentă pentru oaspeți, cu două dormitoare și băi confortabile.

„Decorul este destul de neutru, ați putea argumenta”, spune el. „Dar cumva arhitectura poartă totul. Această casă este sus-jos. Salonul central este desigur grandios, dar restul este ca o cabană. Cred că nu există nimic mai frumos. Nu am nevoie de mediocritatea niciunuia. Îmi place extremul ambelor. Este o expresie în miniatură a idealurilor arhitecturii palladiene. O clădire perfectă într-un cadru pastoral. Și nu există o priveliște mai bună în lume – o parte cu vedere la un peisaj Constable, iar cealaltă spre un canal formal, cu vedere spre Repton Park.

Veere descrie camera de zi centrală ca fiind „ca o pânză”. Lucrul glorios este că nu are nevoie de picturi. Arhitectura însăși trăiește. Patru busturi care poartă capete de împărați romani reprezentând cele patru vârste ale omului aliniază pereții, iar pe tavan friza de fructe și flori reprezintă cornucopia abundenței. Pereții sunt într-o culoare împrumutată de la Nancy Lancaster. „A fost amestecat pentru mine de nepoata ei Elizabeth Wynn. Ea l-a numit „Creveți în ghiveci”, dar de-a lungul anilor am ajuns să-l numim „Roz templu”.

Jaluzelele feston – din satin Fox Linton si tafta de la Tissus d’Helene – mascheaza faptul ca ferestrele de pe o parte a incaperii finiseaza mai sus decat cele de pe cealalta. „Provocarea cu decorarea a fost să ne asigurăm că există un echilibru între marele salon și camerele mici. Trebuia să fie formal, dar confortabil.

Acest lucru a fost realizat printr-o schemă de culori aerisit și alegeri inteligente de mobilier. „În anexa pentru oaspeți există doar loc pentru un pat, dar o modalitate de a face o cameră ca aceasta să pară mai mare este să alegi un baldachin compact: creează un sentiment de grandoare și face ca proporțiile camerei să pară mai mari.”

Fiecare colț al casei a fost croit pentru utilitate și confort. Depozitarea a fost inserată elegant, subtil în fiecare spațiu disponibil, iar mobilierul a fost aranjat astfel încât priveliștea să fie vizibilă de pe aproape fiecare loc. Până și dormitorul lui Veere, mic ca cabina unei nave, are uși duble la un picior de capătul patului care se deschid spre canal.

„A fost un loc minunat de sărbătoare, dar a fost și un loc minunat de meditație, retragere și apreciere. Când mă gândesc la viața mea, nu cred că aș fi putut avea cariera pe care o am dacă nu aveam locul ăsta în care să mă întorc. Este o proprietate care a fost construită numai pentru plăcere,” spune Veere, „și aceasta este o tradiție pe care intenționez să o susțin”.


PUTEM SUGGER: O casă de vacanță în stil hambar pe coasta Long Island, cu interioare luxoase, de Veere Grenney


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *